- Autor: TerezaBenickova
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Banán | 230 |
| Čekankový sirup | 40 |
| Vejce celé (syrové) | 110 |
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
| Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
| Vločky ovesné | 100 |
| Kypřící prášek do pečiva | 12 |
| Kakao Holandské (v suchém stavu) | 30 |
| Mandle (nesolené) | 40 |
| Rozinky | 40 |
Energetická hodnota celkem: 9494 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 357,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 76,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 949 kJ
Bílkoviny (g): 8.6, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 35.7, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ve větší míse rozmělníme vidličkou 2 větší zralé banány. Přidáme asi dvě lžíce čekankového sirupu, dvě vejce a mléko a promícháme. Samostatně si smícháme suchou směs - celozrnnou mouku, jemné ovesné vločky, jeden sáček prášku do pečiva, kakao, mandle a rozinky. Suchou směs zapracujeme do té tekuté a umícháme hladké těsto. To vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi hodinu. Podávat můžeme třeba s tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






