- Autor: Martin Pavek
 - Doba přípravy (min.): 20
 - STOB recept
 - Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Šunka Parmská | 80 | 
| Parmezán 32% | 50 | 
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 600 | 
| Bonduelle Špenát listový | 800 | 
| Česnek | 10 | 
| Cibule | 75 | 
| Olej řepkový | 12 | 
Dochucovadla:
sůl, česnek
Energetická hodnota celkem: 4447 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 85, 
                                                        Tuky (g): 56, 
                                                        Sacharidy (g): 44,
                                                        SAFA (g): 30,
                                                        Cukry (g): 35,
                                                        Vláknina (g): 20,
                                                        Sůl (g): 6
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 889 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Na oleji zlehka orestujeme česnek a na jemno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, zalijeme mlékem, trochou vody (nebo vývaru) a osolíme. Pokud máme rádi hustší polévky, můžeme přidat ještě pokrájenou bramboru. Přivedeme k varu a necháme lehce provařit cca 5 - 8 minut. Poté přidáme polovinu parmezánu a rozmixujeme dohladka. Před servírováním přidáme sušenou šunkou a strouhaný parmezán.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






