- Autor: Kat.Ch
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Slanina anglická | 20 |
Mrkev | 150 |
Cuketa | 300 |
Kapusta hlávková | 500 |
Cibulka jarní | 30 |
Rajčata cherry | 60 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Rajský protlak | 30 |
Voda | 1500 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 5187 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 207,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 41.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme a kromě kapusty a rajčat orestujeme spolu se slaninou v hrnci na oleji, pak přidáme protlak a necháme zkaramelizovat. Přidáme kapustu a rajčata, osolíme, zalijeme vodou a necháme cca 20 minut vařit. Přidáme těstoviny, uvaříme na skus a polévku dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.