TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Halušky

Zpět
  • Autor: Vantili
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 13420 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 199, Sacharidy (g): 231, SAFA (g): 101, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 4473 kJ

Bílkoviny (g): 38.7, Tuky (g): 66.3, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 33.7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 4.3

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, necháme chvíli odstát a vymačkáme z nich vodu, kterou pustí. Přidáme vajíčko, mouku a vypracujeme polotuhé těsto. Do osolené vroucí vody jej protlačíme přes haluškovač (doporučuji vyzkoušet nejdříve udělat 1,2 halušky ze lžičky, ku zjištění správné konzistence těsta - nesmí se rozvařit). Vaříme ještě minutu po vyplavání všech halušek na hladinu, scedíme. Horké halušky smícháme v míse s bryndzou, krásně se na nich rozpustí. Uzeniny pokrájíme na kostičky, necháme vysmažit, škrarečky poté posypeme halušky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři