- Autor: Ludmilat
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Cukr vanilinový | 5 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Olej běžný (průměr) | 100 |
Jablko | 350 |
Meruňky sušené | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Dochucovadla:
0,75balíčku kypřící prášek, lžička skořice,
Energetická hodnota celkem: 11323 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 122,
Sacharidy (g): 356,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 168,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 708 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.