TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát s pečenou zeleninou a sýrem feta

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, oregano

Energetická hodnota celkem: 2454 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 17, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1227 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Dýni nejprve upečte (můžete upéct i v kuse nebo nakrájejte na kostky), pečte na plechu při 170 °C doměkka. K dýni po chvíli přidejte celou papriku, když je dýně měkká, tak ji vyndejte a papriku ještě pečte chvíli při vyšší teplotě pod grilem. Papriku vyndejte, dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií, aby se zapařila. Po vychladnutí papriku oloupejte a nakrájejte. Salát omyjte (můžete použít jakýkoli listový salát) a nakrájejte, přidejte vychladlou papriku a dýni, lehce zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a chilli. Připravte si dresink z bílého jogurtu, oregana, olivového oleje a soli. Zeleninu lehce promíchejte s dresinkem a posypte dýňovými semínky a rozdrobeným sýrem.

Fotografie

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 10. 2021 19:15
Bezva nápad, dýně se urodily.
04. 12. 2018 10:39
To vypadá na další dýňovou dobrotu, díky.
03. 12. 2018 21:25
To vypadá jako dobrota....tisknu a ukládám
03. 12. 2018 21:07
Oj, "dýňový týden" v němž jsme zpracovali polovinu obří dýně od sousedky, máme za sebou :-), ale recept se určitě hodí. Žádnou podobnou alternativu jsem zatím nezkoušela. Ve sklepě máme ještě dýně Hokaido, tak bude příležitost, díky.
03. 12. 2018 06:48
To bude určitě dobrůtka :-)
03. 12. 2018 05:15
Samé dobré věci

Naši partneři