- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Rozinky | 40 |
Čekankový sirup | 60 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 100 |
Mouka pohanková | 100 |
Vločky ovesné | 120 |
Jablko | 350 |
Dochucovadla:
skořice, množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku, hmotnost hotového pokrmu 840 g
Energetická hodnota celkem: 6611 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 70,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka očistíme a nastrouháme. V míse smícháme namleté bezlepkové vločky (ovesné bezlepkové nebo pohankové), pohankovou mouku, kypřící prášek a skořici. V jiné míse rozmícháme vejce, kefír a čekankový sirup. Promícháme se sypkou směsí a vmícháme jablka, nasekané ořechy a rozinky (rozinky můžeme předem namočit do rumu nebo vody). Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.