TOPlist


Roláda z mletého masa

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Telecí kýta (syrová)100
Hovězí maso zadní průměr (syrové)100
Králičí průměr (syrové)100
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti)100
Cibule50
Vejce celé (syrové)110
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)150
Slanina anglická100
Houby čerstvé průměr500
Bílek (syrový)35

Energetická hodnota celkem: 5271 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 33 SAFA (g): 27 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 527 kJ

Bílkoviny (g): 13.6, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 3.3 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 1.6 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

sůl,pepř,mletý kmín,majoránka,libeček ,magi rostlinka, kopřivy list

Postup přípravy

Maso umeleme spolu s cibulí.Mleté maso vymícháme spirálovými metlami spolu s mlékem,vejcem,kořením do kompaktní hmoty. Na silokonovém vále nebo na omaštěné potravinářské folii utvoříme z hmoty plát ve tvaru obdélníku, na něj naklademe plátky anglické slaniny, listy kopřiv, plátky hub, tenkou vaječnou omeletu,opět kopřivy. Pak z hmoty utvoříme pomocí podložky roládu a vložíme ji do vymaštěného pekáčku a lehce jo potřeme bílkem,Pečeme při 200°C asi třičvrtě hodiny.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma