TOPlist


Zeleninové karbanátky s cizrnou

  • STOB recept
  • Autor: Martin Pavek
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Květák300
Mrkev200
Cizrna sterilovaná265
Vločky ovesné70
Sezamová semínka40
Vejce celé (syrové)55
Olej řepkový10
Sůl4

Energetická hodnota celkem: 4812 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 118 SAFA (g): 12 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 19.7 SAFA (g): 2 Cukry (g): 3.2 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

bílý pepř a curry - hotové 660 g, jeden karbanátek 25 - 40 g

Postup přípravy

Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a curry. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 40 min. dle velikosti). Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

21. 11. 2019 08:30

lenka218

Nevim, co je curry nebo čím ho nahradit?

19. 11. 2019 18:37

LuckaN78

zajímavý recept, vyzkouším

18. 11. 2019 20:36

filipova

to vypadá dobře

18. 11. 2019 19:52

nevzdavatse

Já mám v plánu variaci z červené čočky, přidám kořenovou zeleninu i trochu sterilovaného celeru a i trochu Eidamu, aby to lépe drželo pohromadě.

18. 11. 2019 13:18

martashi

Je to velice variabilní jídlo, se změnou druhů zeleniny nastupuje i různá chuť a to je velice výhodné pro pestrost jídelníčku.

18. 11. 2019 10:10

klosa

Taky to dělám a pokaždé jinak , podle toho jakou zeleninu právě doma mám.

18. 11. 2019 05:09

ajanka

Tohle by mi mohlo chutnat :-).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma