TOPlist


Moravské koláče

  • Uživatelský recept
  • Autor: madridacka
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)55
Cukr moučka60
Mouka pšeničná hladká60
Švestková povidla200
Jihočeský tvaroh odtučněný250
Žloutek (syrový)60
Droždí čerstvé lisované30
Mouka pšeničná polohrubá500
Cukr bílý (řepný, třtinový)120
Olej řepkový80
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250

Energetická hodnota celkem: 18463 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 721 SAFA (g): 16 Cukry (g): 314 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 13.1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, citronová kůra

Postup přípravy

Z polohrubé mouky(500), mléka(250), cukru (70), oleje (70), dvou žloutků a droždí (ještě trochu soli a citronové kůry)připravím těstu, které nechám vykynout. Tvaroh (250) smíchám se žloutkem a cukrem (50) případně rozinkami (manžel nejí, tak nedávám). Z hladké mouky, práškového cukru a 10g oleje připravím žmolenku. Nakynuté těstu přenesu na vál rozdělím na 1/2 a každou rozválím a rozdělím na 12 dílků. Plním tvarohovou nádivkou (jako buchty a dávám na plech (na peč. papír). Závažíčkem obaleném v kapesníku a pomoučněném hl. moukou udělám do každého bochánku důlek, potřu rozšlehaným vajíčkem a do důlku dám povidla a posypu je žmolenkou. Peču při 160°C cca 20 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

19. 08. 2019 20:13

martashi

Dobrůtka.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma