TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cupcake z červené řepy s ricottovým vanilkovým krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 13884 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 134, Sacharidy (g): 411, SAFA (g): 31, Cukry (g): 189, Vláknina (g): 62, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 868 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.4, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Červenou řepu si uvaříme a necháme vychladnout (nebo koupíme již předvařenou) a nastrouháme. Vločky rozemeleme a smícháme v míse s cukrem, kypřícím práškem a kakaem. V jiné míse si rozmícháme vejce s olejem a kefírem a poté přidáme do suché směsi. Na závěr vmícháme řepu, pro čokoládovější chuť můžeme přidat i na kostičky nakrájenou čokoládu. Připraveným těstem plníme formičky na muffiny a pečeme na 170 stupňů cca 35 minut. V mezičase si připravíme krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka, než je uvedeno v návodu), lehce osladíme (lze případně místo cukru použít sladidlo, např. xylitol) a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu vyšleháme společně s ricottou a ochutíme vanilkou, necháme v lednici ztuhnout. Pro nižší obsah tuku lze ricottu nahradit nízkotučným tvarohem, ale s ricottou bude krém jemnější. Krémem zdobíme vychladlé muffiny a posypeme čerstvými borůvkami.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 02. 2020 14:41
Vypadají krásně.

Naši partneři