TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňovo-datlové sušenky s ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, zázvor

Energetická hodnota celkem: 4497 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 10, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 150 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dýni překrojíme na poloviny nebo menší kusy, dáme na plech a upečeme doměkka. Po upečení rozmixujeme na pyré. Dýni lze případně i uvařit, ale pečená dýně má výraznější chuť. Vločky a ořechy (cca 80 g) si rozmixujeme. Část ořechů (cca 20 g) si necháme v kuse. Rozemleté ořechy a vločky smícháme se skořicí a sušeným zázvorem. Přidáme dýňové pyré, čekankový sirup, pokrájené datle (nebo rozinky) a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme malé sušenky a na každou dáme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca 15 minut. Hmotnost hotových sušenek 245 g, 1 malá sušenka cca 8 g (=150 kJ).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři