TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Sendvič s trhaným kuřetem a fazolovou pastou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, chilli, římský kmín, mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 4402 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 130, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1101 kJ

Bílkoviny (g): 21.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu na kuře. Smícháme rajčatové pyré, prolisovaný česnek a ochutíme solí, pepřem, chilli, římským kmínem a mletou paprikou. Do připravené marinády naložíme kuřecí maso a necháme do druhého dne v lednici odležet. Kuřecí maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 150 °C cca 40 minut, dokud není maso hotové. Maso necháme trochu vychladnout a natrháme vidličkou. Fazole uvaříme a necháme vychladnout, pro rychlejší přípravu použijeme konzervované fazole. Fazole rozmixujeme a opečeme zprudka na pánvi, aby nám vznikla hustší pasta. Dle chuti lehce osolíme a necháme vychladnout. Připravíme si sendvič. Celozrnný toustový chléb potřeme fazolovou pastou, poklademe listy salátu, plátky červené papriky, přidáme trhané kuře a přiklopíme. TIP: Podobným způsobem si můžete připravit i tortillu. Místo fazolové pasty můžete pro rychlejší přípravu přidat i klasické nerozmixované fazole (uvařené nebo z konzervy). Pokud nestíháte upéct trhané kuře, klidně přípravu urychlete tím, že kuře opečete na pánvi a těsně před koncem přidáte trochu rajčatové omáčky.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 09. 2021 20:47
Tento recept určitě vyzkouším, vypadá velmi chutně a pomohl by mi ve dnech, kdy bojuji s procenty zejména u semaforku bílkovin. :-)

Naši partneři