- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Droždí čerstvé lisované | 12 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Žloutek (syrový) | 60 |
Máslo čerstvé nesolené | 25 |
Sůl | 0.1 |
Citronová kůra | 2 |
Rum | 10 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Cukr moučka | 5 |
Dochucovadla:
vanilka do mouč.cukru na posypání
Energetická hodnota celkem: 6610 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 239,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uděláme kvásek a zaděláme nelepivé hladké těsto,které dáme vykynout. Mělo by zdvojnásobit objem. Pak těsto rozválíme , naznačíme si vykrajovátkem kolečka,do středu každého dáme zavařeninu,vykrojíme dobře uzavřeme a dáváme do papírového košíčku na mufiny, potřeme máslem a necháme pod utěrkou vykynout. Pečeme v troubě Vyhřáté na 185°C 12-15 minut.Pečené potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.