TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Domácí bramborové noky s medvědím česnekem, krůtím masem a ricottou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 10239 kJ

Bílkoviny (g): 220, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 249, SAFA (g): 27, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2048 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 5.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce a vypracujeme v pevné a hladké těsto. V případě potřeby přidáme více mouky nebo krupice. Těsto na vále dopracujeme a rozválíme na tenké válečky. Ty poté rozkrájíme na cca centimetrové kousky. Dáme vařit do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 1 minutu a vyjmeme do studené vody, abychom zastavili vaření. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájené krůtí prso, které jsme předem osolili a opepřili, a orestujeme. Poté přidáme pokrájený medvědí česnek a čerstvý špenát, chvilku orestujeme (necháme zavadnout) a přidáme na prohřátí hotové noky. Dochutíme solí a drceným barevným pepřem. Před podáváním vmícháme ricottu a posypeme parmezánem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři