- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 25 |
Cibule | 100 |
Česnek | 15 |
Rajský protlak | 100 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Mleté maso míchané průměr (syrové, nesolené) | 370 |
Vývar masový | 1000 |
Cizrna sterilovaná | 500 |
Čočka zelená (v suchém stavu) | 130 |
Dochucovadla:
římský kmín mletý 2 čl, paprika sladká mletá 2 čl, koriandr mletý 2 čl, hřebíček mletý 1 čl, bobkový list 4 ks, další koření či směs možno přidat (např. etiopské BerBer)
Energetická hodnota celkem: 13432 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 201,
Sacharidy (g): 212,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1679 kJ
Bílkoviny (g): 15.4, Tuky (g): 25.1, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 9.6, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 6.9, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Čočku přes noc namočíme, ráno vodu slijeme a ještě propláchneme. Na oleji nebo ghí osmahneme cibuli a česnek, na ní hodíme mleté maso a koření, restujeme. Pak vmícháme rajský protlak malý, zase restujeme. Přidáme plechovku krájených rajčat, vývar (jakýkoliv masový, nemusí být hovězí), čočku, propláchnutou cizrnu z konzervy a vaříme cca 40 minut, až je čočka měkká. Servírujeme se zakysanou smetanou. 1 porce = 330 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.