TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

marocká polévka harira

Zpět
  • Autor: irenavalterova
  • Doba přípravy (min.): 2
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín mletý 2 čl, paprika sladká mletá 2 čl, koriandr mletý 2 čl, hřebíček mletý 1 čl, bobkový list 4 ks, další koření či směs možno přidat (např. etiopské BerBer)

Energetická hodnota celkem: 13432 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 201, Sacharidy (g): 212, SAFA (g): 77, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 55, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1679 kJ

Bílkoviny (g): 15.4, Tuky (g): 25.1, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 9.6, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 6.9, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Čočku přes noc namočíme, ráno vodu slijeme a ještě propláchneme. Na oleji nebo ghí osmahneme cibuli a česnek, na ní hodíme mleté maso a koření, restujeme. Pak vmícháme rajský protlak malý, zase restujeme. Přidáme plechovku krájených rajčat, vývar (jakýkoliv masový, nemusí být hovězí), čočku, propláchnutou cizrnu z konzervy a vaříme cca 40 minut, až je čočka měkká. Servírujeme se zakysanou smetanou. 1 porce = 330 g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři