- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák (syrový) | 125 |
Česnek | 2 |
Cibule | 30 |
Sójová omáčka | 8 |
Zázvor | 5 |
Vývar zeleninový | 30 |
Olej olivový | 3 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 |
Brambory pozdní | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1320 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky. Rozpálíme olej a restujeme cibuli. Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z každé strany. Po ogrilování dáme bokem. Do orestovné cibule přidáme zázvor a česnek, promícháme, přilijeme sojovou omáčku, sherry, vývar a cukr. Promícháme a vložíme tuňáka. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 10 minut. Po 10 minutách odklopíne, přidáme plamen a odpařujeme tekutinu dokud omáčka nezhoustne. Tuňáka stále přeléváme omáčkou. Pokud máte rádi ostré, omáčku dochutíme chilli.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.