TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pizza s polentovým těstem a Šmakounem s hlívou ústřinou

Zpět
  • Autor: Naliaaa
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kdo chce chilli, bazalka, oregano, polévkové koření (použila jsem směs se sníženým obsahem soli, pouze bylinky, česnek a zelenina)

Energetická hodnota celkem: 3324 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 8, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Dáme si vařit hrneček a půl vody. Až voda zane vřít, pomalu do ní (za stálého míchání - ať nedojde k hrudkám) vsypeme půl hrnku polenty. Povaříme přibližně 3 minuty a v tom čase přidáme lahůdkové droždí a sůl. Kaši vylijeme na plech s pečícím papírem a lžící/lopatkou rozetřeme. Připravíme si z rajčatového protlaku, olivového oleje, česneku, bazalky a oregana salsu na pizzu, kterou rozetřeme po celém povrchu. (Pro pomalejší verzi lze protlak připravit ze spařených, oloupaných a rozmixovaných rajčat.) Nakonec obložíme celé cuketou, posypeme paprikou a rozdrobeným Šmakounem, posypeme polévkovým nebo jiným kořením a poklademe plátkovým (strouhaným) sýrem, nějlépe nízkotučným. Vše dáme upéci do rozehřáté trouby na 190C na přibližně 25 minut. Pizzu nechte chvíli vychladnout, aby se nerozpadala.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři