- Autor: ajanka
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Smetana zakysaná 12% | 75 |
| Olej olivový | 8 |
| Cibule | 50 |
| Paprika zelená | 210 |
| Paprika červená | 105 |
| Cuketa | 370 |
| Rajčata konzervovaná | 400 |
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Dochucovadla:
Kari koření, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1868 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 623 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli necháme zesklovatět na trošce oliv. oleje, přidáme nakrájenou papriku, rajčata ( můžeme dát čerstvá, ale dají se použít i konzervovaná loupaná a krájená - to když jsou drahá a nemáme vlastní úrodu), podusíme na skus, přidáme nakrájenou cuketu, lžičku cukru a kari koření. Necháme podusit - také na skus , přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme a podáváme s vejcem na tvrdo, nebo třeba restovaným masem, jako přílohu brambory, nebo těstoviny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






