TOPlist
Sledujte nás:

Velký průvodce letním stravováním – část II.

Zpět

Autor článku: Ing. Hana Pávková Málková Ing. Lenka Vymlátilová

V předchozím článku jsme vám nabídli inspiraci v podobě různých potravin a tipů, které se mohou na dovolených hodit. Jestliže článek unikl vaší pozornosti, najdete jej tady a doporučujeme si k němu vzít tužku a papír a rovnou si vytvořit dovolenkový seznam na míru. 

V tomto díle si vyberte mezi recepty, které jsou hotové jedna, dvě. Protože když už si máme k té plotně na dovolené stoupnout, tak ať jsme rychle – i s vychlazeným (samozřejmě nealko) drinkem - zase zpátky u bazénu :-)


Oběd nebo večeře za pouhých 5 minut: Kuskus nebo bulgur zalijete horkou vodou a na pánvičce na troše oleje orestujete na kousky nakrájené tofu nebo tempeh s mraženou zeleninou a krátce podusíte (ještě jednodušší varianta zcela bez vaření – kuskus + tuňák + nakrájená čerstvá, příp. sterilovaná zelenina)

Stačí deset minut a teplé jídlo je na stole: Uvařte si těstoviny. Ohřejte si konzervovaná rajčata, přidejte mraženou nebo sterilovanou zeleninu a na závěr přidejte tuňáka. Promíchejte s těstovinami, posypte sýrem a máte hotovo. 


15 tipů na rychlé recepty nejen na léto

Rychlé těstoviny s fazolemi a sušenou šunkou

Bulgur s kuřecími nudličkami, žampiony a zeleninou

Hráškové ovesné "rizoto" se zastřeným vejcem

Quinoa s uzeným tofu a zeleninou

Rizoto s tofu, hráškem a cuketou

Tortilla plněná fazolemi

Kari s červenou čočkou

Rychlá tomatová polévka s fazolemi

Zeleninovo-houbová smaženice

Letní salát s melounem a mozzarellou

Asijský salát s mangem a krevetami

Tzatziki z 0% řeckého jogurtu

Zapečená tortilla s mozzarellou a rajčaty

Vaječná omeleta s bryndzou a lososem

Rychlá večeře chléb s vařeným vajíčkem


Na dovolenou si přibalte   

  • Krabička, nožík a příbor. Tohle je prostě nutná výbava i do nejluxusnějšího hotelu s all inclusive.  
  • Koření, olej, ocet a česnek, který všechno spraví. Všechny tyto drobnosti nezapomeňte přibalit, když víte, že vás vaření nemine. Vezměte si s sebou i oblíbený olivový olej a balzamikový ocet nebo umeocet na přípravu zeleninových salátů. 
  • Alespoň krabičku s ovocem a zeleninou noste vždy s sebou. Raději se nespoléhejte na to, že si venku něco koupíte. Většina stánků a bufetů bohužel stále nenabízí úplně nutričně uspokojivé jídlo. Proto je lepší mít s sebou vždy vhodnou svačinku a tu případně přivézt zpátky domů než si vybírat mezi nevhodnými jídly. 

>> Zajímají vás další super zrychlováky do kuchyně? Klikněte tady <<


Přejeme vám krásnou dovolenou. Ať jste lehčí o kila, bohatší o zážitky, odpočinek a novou inspiraci do kuchyně.  


Všechny recepty najdete i v programu Sebekoučink

Program na zapisování jídelníčku Sebekoučink vám pomůže mít jídelníček pod kontrolou i v létě.

>> Vyzkoušejte Sebekoučink na 3 dny ZDARMA. <<

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři