TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

krémový dort z hrašky vanilka

Zpět
  • Autor: oldyyz
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Dochucovadla:

stévie vanilka

Energetická hodnota celkem: 24531 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 476, Sacharidy (g): 240, SAFA (g): 145, Cukry (g): 89, Vláknina (g): 49, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1533 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 29.8, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 9.1, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve připraví korpus. v mixéru smíchám vlašské ořechy, psyllium a máslo a dám do trouby krátce zapéct. Hrašku rozmíchám s mlékem s olejem, přisladím stévií a dám vařit. Za občasného promíchání nechám bublat 20 minut, aby se hraška dostatečně provařila. Po uvaření ještě teplé mixuji ponorným mixérem, dokud nezíská hladkou konzistenci. Průběžně ochutnávám :-). Naliji na částečně zchladlý korpus a nechám dobře ztuhnout / vychladit. Na zdobení použiji agar agar (nebo želatinu), kterou rozmíchám s vodou, stévií a potravinářským barvivem, provařím a naliji na vychladlý krém z hrašky. Ozdobím čerstvým ovocem a dám ztuhnout do lednice. Dobrou chuť!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři