TOPlist


krémový dort z hrašky vanilka

  • Uživatelský recept
  • Autor: oldyyz
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
hraška vanilka250
Jahody200
Želatina (v suchém stavu)8
Olej řepkový200
Mléko plnotučné (3,5 % tuku)1500
Máslo čerstvé nesolené150
Psyllium20
Vlašské ořechy (nesolené)150

Energetická hodnota celkem: 24414 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 476, Sacharidy (g): 241 SAFA (g): 214 Cukry (g): 89 Vláknina (g): 50 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1526 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 29.8, Sacharidy (g): 15.1 SAFA (g): 13.4 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 3.1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

stévie vanilka

Postup přípravy

Nejprve připraví korpus. v mixéru smíchám vlašské ořechy, psyllium a máslo a dám do trouby krátce zapéct. Hrašku rozmíchám s mlékem s olejem, přisladím stévií a dám vařit. Za občasného promíchání nechám bublat 20 minut, aby se hraška dostatečně provařila. Po uvaření ještě teplé mixuji ponorným mixérem, dokud nezíská hladkou konzistenci. Průběžně ochutnávám :-). Naliji na částečně zchladlý korpus a nechám dobře ztuhnout / vychladit. Na zdobení použiji agar agar (nebo želatinu), kterou rozmíchám s vodou, stévií a potravinářským barvivem, provařím a naliji na vychladlý krém z hrašky. Ozdobím čerstvým ovocem a dám ztuhnout do lednice. Dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma