TOPlist
Sledujte nás:

polévka z červené čočky se zázvorem

Zpět
  • Autor: stett
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín

Energetická hodnota celkem: 4919 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 165, SAFA (g): 4, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 48, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 492 kJ

Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1 porce je jedna naběračka, jeden talíř jsou 2 naběračky. 5 minut osmahnout větší cibuli a rozmačkaný česnek (6 stroužků). Přidáme zázvor (cca 4cm velký, nastrouhaný) a polévkovou lžíci římského kmínu, osmahneme další minutu. Dále přidáme čočku, konzervovaná krájená rajčata (v původním receptu 1 400 ml, dávám víc - celou plechovku 425 ml), citronovou šťávu z jednoho citronu. Zalejeme zeleninovým vývarem cca 1,3 litru - dávám horkou vodu a Knorr - bohatý bujon 2 porce. Vaříme 20 minut. Do polévky přidávám rýžové vlasové nudle - vařené zvlášť, energetická hodnota na 100g 802 kj, bílkoviny 2, sacharidy 44, tuky 0,35.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři