- Autor: petrita
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 210 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Špenát | 300 |
Feta | 130 |
Čedar 45% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Olej olivový | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 10444 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 162,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ
Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nejrpve smícháme suché ingredience. Poté přimícháme jeden hrnek špenátu a sýry. Našleháme vejce, mléko a olej a přidáme do směsi. Plníme do 2/3 do muffinových forem a pečeme 15 - 20 min.v předehřáté troubě při 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.