- Autor: Jogali
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Víno červené | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 3 |
Brusinky sušené | 5 |
Olej olivový | 15 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 25 |
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka, čili, česnek
Energetická hodnota celkem: 2042 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tyčovým mixérem rozmixujeme vlašské ořechy, pak přidáme olivový olej, koření, česnek a uvařenou hnědou čočku (nejlépe předem naklíčenou) a opět rozmixujeme. V malém hrnci do zahuštění mírně vaříme pár brusinek, trochu třtinového cukru a červeného vína na přeliv. Paštice to dodá šmrncovnost:) Nakrájíme k tomu malou šalotku. Lze jíst samotné nebo jako na fotce s domácím kváskovým chlebíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.