- Autor: Berysvob
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Droždí čerstvé lisované | 20 |
Olej olivový | 25 |
Voda | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Sůl | 5 |
Paprika červená | 100 |
Lečo zeleninové sterilované | 300 |
Šunka schwarzwaldská | 90 |
Šunka pro děti | 90 |
Sýr švýcarského typu | 200 |
Sugo alla Romana | 330 |
Dochucovadla:
Oregano
Energetická hodnota celkem: 14520 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 418,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 2074 kJ
Bílkoviny (g): 23.4, Tuky (g): 17.6, Sacharidy (g): 59.7, SAFA (g): 8, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 3.4
Postup přípravy
Připravíme kvásek z cukru, lžíce mouky a droždí. Vodu vždy máme v teplotě těla. Mouku a sůl promícháme, přidáme 5 lžic olivového oleje, kvásek a vodu. Zaděláme hladké vláčné těsto a necháme kynout. Na plech dáme pečící papír a vykynuté těsto na něj rozprostřeme. Potřeme olivovým olejem a rajčatovým základem. Na to vrstvím tence krájenou červenou papriku, zeleninové lečo sterilované, šunku nebo kombinaci se schwarcwaldskou šunkou a zasypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby rozpálené na 230stupňů a pečeme 20minut. Celá rodina chrochtá blahem, jak je to dobré.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.