- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 65 |
Kypřící prášek do perníku | 10 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Olej běžný (průměr) | 23 |
Jablko | 190 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 60 |
Lněné semínko | 10 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 10 |
Cukr třtinový hnědý | 33 |
Dochucovadla:
kardamon, hřebíček, skořice, nové koření, vanilkový extrakt, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 5235 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 654 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
jablka ustrouháme nahrubo, smícháme se všemi ingrediencemi, vložíme do vymazané a moukou vysypané misky vhodné ro mikrovlnné trouby a pečeme na plný výkon cca 7 minut. Pozor, perník vyskočí, čili plníme pouze do poloviny. Můžeme podávat s kopečkem jogurtu a ovocem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.