TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Skořicový strouhaný celozrnný koláč s jablky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 17868 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 135, Sacharidy (g): 606, SAFA (g): 19, Cukry (g): 263, Vláknina (g): 41, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 745 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouku (můžeme použít jen jeden druh nebo smícháme ječnou a pšeničnou) promícháme s kypřicím práškem, skořicí a cukrem - cca 100 g (cukr lze případně nahradit adekvátním množstvím nekalorického sladidla). V jiné míse si promícháme čtyři žloutky s olejem a trochou mléka. Smícháme obě směsi dohromady a ručně vyhněteme tužší těsto. V případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak přidáme mouku. Těsto zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice (případně můžeme dát na chvíli do mrazáku). Připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s cukrem - cca 80 g (nebo sladidlem), vanilkovým pudinkovým práškem a trochou rumu. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Plech si vyložíme pečicím papírem a na struhadle na něj nahrubo nastrouháme cca dvě třetiny těsta. Na těsto nalijeme rovnoměrně tvarohovou náplň, poklademe nastrouhanými jablky (ze kterých vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu) a posypeme rozinkami nebo brusinkami a skořicí. Na jablečnou vrstvu nastrouháme zbytek těsta. Koláč pečeme při 180 stupních cca 45 minut.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři