- Autor: Vexta
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Rýže parboiled uvařená (solená) | 221 |
| Olej řepkový | 10 |
| Cibule | 20 |
| Houby sušené průměr | 12 |
| Paprika červená | 20 |
| Sójová omáčka | 20 |
| Zeleninová směs hrášek + mrkev + kukuřice | 40 |
| Pórek | 20 |
| Koření průměr (bez soli) | 0.5 |
| Sůl | 1.5 |
| Česnek | 5 |
| Zázvor | 1 |
| Víno bílé sladké | 10 |
| Pažitka | 2 |
Energetická hodnota celkem: 2226 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 92,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 6
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Houby namočíme a necháme nabobtnat. Na oleji orestujeme cibuli, pórek, papriku, česnek, kari, zázvor a směs zeleniny s kukuřicí, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Zakápneme sójovou omáčkou, přidáme nakrájené houby, vařenou rýži a společně restujeme. Servírujeme s nasekanou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






