TOPlist
Sledujte nás:

Celozrnná mramorová bábovka s ovesnými vločkami

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

hotová bábovka 1040 g na 100 g 1080 kJ, B 10, T 6, S 40, SAFA 2,5, Cukr 11,4, vláknina 4,8

Energetická hodnota celkem: 11371 kJ

Bílkoviny (g): 98, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 425, SAFA (g): 14, Cukry (g): 122, Vláknina (g): 47, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 569 kJ

Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 21.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmixujte. Do mísy dejte dvě celá vejce a dva bílky, oba druhy cukru, olej a vyšlehejte (pomocí mixéru nebo ručně). V jiné míse smíchejte mouku, rozmixované ovesné vločky a kypřicí prášek. Vytvořenou sypkou směs po lžících střídavě s vodou a mlékem vmíchejte do připravené tekuté směsi. Většinu těsta (cca 3/4) vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Do zbytku nasypte kakao, trochu zřeďte vodou nebo mlékem a promíchejte. Tmavé těsto nalijteme ke světlému. Formu s těstem vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte přibližně 60 minut.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři