- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 60
 - STOB recept
 - Porce: 5.00
 
                    Vyzkoušejte tohle skvělé bezmasé jídlo, které se hodí na oběd i večeři. Zeleninu můžete libovolně obměňovat a využít, co máte zrovna doma k dispozici!
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Zelí bílé hlávkové | 330 | 
| Zázvor | 8 | 
| Rybí omáčka | 20 | 
| Olej řepkový | 12 | 
| Mrkev | 230 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 | 
| Kokosové mléko | 150 | 
| Česnek | 10 | 
| Curry Pasta průměr | 35 | 
| Cizrna sterilovaná | 265 | 
| Cibule | 140 | 
| Celer řapíkatý | 140 | 
Dochucovadla:
římský kmín, skořice (celá), limetka, koriandr, hmotnost hotového pokrmu 1950 g, na 100 g 240 kJ
Energetická hodnota celkem: 4696 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 38, 
                                                        Tuky (g): 52, 
                                                        Sacharidy (g): 122,
                                                        SAFA (g): 33,
                                                        Cukry (g): 44,
                                                        Vláknina (g): 44,
                                                        Sůl (g): 12
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 939 kJ
Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 2.4
Postup přípravy
Všechnu zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, římský kmín, celou skořici a na půl kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem (můžeme zředit normálním mlékem). Přivedeme k varu a chvíli vaříme pod pokličkou, poté přidáme pokrájené zelí a cizrnu a ještě dusíme doměkka. Dle potřeby dochutíme rybí omáčkou a limetkovou nebo citronovou šťávou. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi. Podáváme s kuskusem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






