- Autor: kalandra
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 30 |
Řepa červená | 200 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Brambory (syrové) | 70 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 60 |
Mrkev | 60 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Ocet | 10 |
Agávový sirup | 10 |
Rajský protlak | 15 |
Česnek | 5 |
Zeleninový vývar (čistý) | 800 |
Kopr | 50 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček
Energetická hodnota celkem: 2529 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 843 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
na oleji orestujeme cibuli s kořením a postupně všechnu zeleninu včetně bramboru. Zeleninu pokrájíme na nudličky podobné velikosti. Přidáme rajský protlak, česnek, necháme zasmahnout, zalijeme zeleninovým vývarem, povaříme do měkka. Dochutíme agávovým sirupem , octem. Na talíři servírujeme s jogurtem, zakysanou smetanou a koprem. Můžeme doplnit klobásou typu dunajská, popř. uzeným tofu
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.