TOPlist
Sledujte nás:

Tipy na zdravé recepty (nejen) na silvestrovské pohoštění

Zpět

Ing. Hana Pávková Málková

20 odlehčených receptů vhodných (nejen) na silvestrovské pohoštění

Pokud jste hostitelem silvestrovského večírku, využijte šance připravit návštěvě něco dobrého a přitom i zdravého. Pokud jdete na návštěvu, nebojte se něco přinést s sebou. Uvidíte, že po všech těch vánočních návštěvách plných tučného a sladkého jídla a pití to všichni ocení.

Odlehčené „chlebíčky“

Místo klasických chlebíčků a jednohubek s majonézovými saláty a pomazánkami můžete připravit zeleninové jednohubky s různými druhy zajímavých pomazánek.

Místo veky nebo jiného pečiva využijte jako podklad vaši oblíbenou zeleninu. Může to být například na kolečka nakrájená okurka, mrkev nebo kedlubna. Pomazánku připravte třeba z tvarohu, do kterého můžete pro zjemnění chuti přimíchat trochu pomazánkového másla, žervé nebo lučiny. Variant, jak pomazánku ochutit, je nespočet - do tvarohu přidejte česnek, křen, strouhaný sýr nebo například tuňáka. Pomazánku dochuťte solí, pepřem a v případě rybí pomazánky ještě trochou citronové šťávy.

  X   

V energetické hodnotě jednoho klasického chlebíčku (1ks = cca 1500 kJ) si můžete dopřát třeba i 30 zeleninových jednohubek.

 

Nemusí se jednat jen o zeleninové jednohubky, ale i chlebíčky z pečiva se dají připravit v dietnější verzi.  Volte ideálně celozrnné pečivo a místo majonézových salátů namažte na pečivo tvarohovou pomazánku, lučinu nebo například cottage. Můžete přidat kvalitní šunku a kousek čerstvé zeleniny a máte vynikající jednohubky s mnohem lepším nutričním složením, než mají klasické chlebíčky.

  X 

A opět - místo jednoho klasického chlebíčku si můžete dopřát 10 celozrnných jednohubek s cottagem a zeleninou.

Další silvestrovské recepty

Odlehčených receptů, které se hodí jako pohoštění pro hosty (nejen) při příležitosti oslav nového roku, najdete na STOBklubu celou řadu. Zde najdete jen výčet těch nejoblíbenějších.

Pomazánky


Rybí chuťovky

marinovaný losos


Další chuťovky

 


A na závěr připomínáme náš recept na novoroční zeleninovou čočku na kyselo s vejcem


Všechny recepty najdete i v programu Sebekoučink

Sebekoučink vám pomůže s kontrolou denního energetického příjmu a dalších důležitých ukazatelů.

V programu najdete kromě receptů i ukázkové jídelníčky o různých energetických hodnotách.


>>Vyzkoušejte program Sebekoučink na 3 dny zdarma<<


 


Za celý STOB přejeme vše nejlepší v novém roce, mnoho úspěchů a radosti!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři