TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřové koleno (syrové bez kosti)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1260 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 11.7 g
Tuky: 26 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřového kolena je však obecně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně), hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři