TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jehněčí pastýřský koláč s bramborovo-dýňovým pyré

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, tymián, pepř, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 9949 kJ

Bílkoviny (g): 192, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 235, SAFA (g): 29, Cukry (g): 109, Vláknina (g): 59, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1990 kJ

Bílkoviny (g): 38.4, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 21.8, Vláknina (g): 11.8, Sůl (g): 1.4

Postup přípravy

Dýni si můžeme předem upéct v troubě (stačí jen rozpůlit nebo rozčtvrtit a dát péct na plech) nebo použijeme dýni syrovou. Pečená dýně má ale výraznější chuť a snadněji se krájí. Dýně hokkaido se nemusí loupat, ostatní druhy je třeba oloupat. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev a česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme mleté maso, bobkový list, pepř, tymián a rozmarýn. Restujeme, dokud není maso trochu opečené, potom přidáme protlak a po chvíli i sekaná rajčata a na kostičky nakrájenou dýni (polovinu z celkového množství). Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme mražený hrášek, prohřejeme a dle potřeby dochutíme (solí, citronovou šťávou). V mezičase si připravíme dýňovo-bramborové pyré. Brambory a dýni (zbylou polovinu) nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka (pokud máme dýni upečenou, uvaříme pouze brambory a dýni přidáme k uvařeným bramborám). K bramborám a dýni přidáme ohřáté mléko a vyšleháme na kaši. Na závěr vmícháme jeden žloutek a strouhaný sýr, dle potřeby dosolíme. Připravíme si pekáček nebo jednoporcové zapékací misky. Na dno rozprostřeme masovo-zeleninovou směs a navrch dáme pyré. Pečeme na 180 stupňů, dokud povrch nezezlátne (cca 20-30 minut).

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři