TOPlist


Databáze potravin

Hovězí kližka dušená (nesolená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 650 kJ
  • Bílkoviny: 32 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.1 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.2 g
Maso je významným zdrojem bílkovin, v kližce je obsaženo více kolagenu, který má nižší biologickou hodnotu, i tak jsou ale bílkoviny tohoto masa hodnotné. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, pohybuje se od 2 do 6 gramů, což je poměrně malé množství. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Občas můžete toto maso zařadit do jídelníčku, hodí se zejména na přípravu guláše.

Náhrada

Kližku můžete nahradit například hovězím zadním nebo libovějším vepřovým, například kýtou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma