TOPlist


Databáze potravin

Jelení průměr (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 470 kJ
  • Bílkoviny: 22 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 0.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.13 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u jeleního je obecně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Jelení maso lze nahradit běžnějším vepřovým (kýta, pečeně, panenka), hovězím (svíčková, roštěná) nebo kuřecími či krůtími prsy.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma