TOPlist


Databáze potravin

Klokaní průměr (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 430 kJ
  • Bílkoviny: 21 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.15 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u klokana je však obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky. Díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti kvalitních bílkovin a dalších prospěšných látek je vhodné klokaní maso zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Klokaní maso můžete nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma