TOPlist


Databáze potravin

Pštros (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 500 kJ
  • Bílkoviny: 22 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.4 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.15 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u pštrosa je však obecně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Pokud si vyberete libový kousek, můžete pštrosí maso zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete běžnějším libovým vepřovým (kýta, pečeně, panenka), hovězím, kuřetem či krůtou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma