TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Skopové průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1010 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 8.6 g
Tuky: 19 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u skopového je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto není při redukční dietě příliš vhodný. Pokud byste ho přesto konzumovali, odřízněte alespoň viditelný tuk a zkonzumujte pouze malé množství.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně) nebo hovězí zadní.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři