TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Slepice s kůží průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 900 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 7 g
Tuky: 15.5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u slepice je přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete slepici i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravenou slepici do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa). Slepici můžete nahradit kuřetem nebo krůtou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři