TOPlist


Databáze potravin

Slepice s kůží průměr (syrová bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 900 kJ
  • Bílkoviny: 19 g
  • Tuky: 15.5 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 7 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.18 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u slepice je přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete slepici i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravenou slepici do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa). Slepici můžete nahradit kuřetem nebo krůtou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma