TOPlist


Databáze potravin

Vepřová kýta pečená (nesolená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 950 kJ
  • Bílkoviny: 32 g
  • Tuky: 11 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 5 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.1 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové kýty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Vepřovou kýtu můžete občas zařadit do jídelníčku, před konzumací však odstraňte viditelný tuk. Nahradit ji můžete vepřovou pečení nebo kuřecími či krůtími prsy.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma