TOPlist


Databáze potravin

Vepřová plec pečená (nesolená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1050 kJ
  • Bílkoviny: 33 g
  • Tuky: 13 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 5.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.2 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové plece je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada

Pokud budete vepřovou plec konzumovat, odstraňte z masa viditelný tuk. Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, pečeně nebo panenka, hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma