TOPlist


Databáze potravin

Klobása bílá

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1100 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 22 g
  • Sacharidy: 6 g
  • SAFA: 8 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.1 g
Jedná se o výrobek nejčastěji z vepřového masa. Bílá klobása neobsahuje dusitany a hodí se tak ke grilování (z dusitanů vznikají při vyšší teplotě karcinogenní látky). Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků. Obecně je však v těchto výrobcích nižší obsah tuku než ve většině ostatních klobásách, jedná se však také o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje velké množství soli a řadu přídatných látek. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká. Z těchto důvodů bílou klobásu do jídelníčku zařazujte pouze ve výjimečných situacích.

Náhrada

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma