TOPlist


Databáze potravin

Klobása ostravská

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 710 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 12 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 5.1 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0.1 g
  • Sůl: 2.7 g
Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků, dle vyhlášky by však tyto výrobky měly obsahovat minimálně 60 % masa a maximálně 35 % tuku. Zpravidla však bývá v těchto výrobcích obsah tuku nižší než ve většině ostatních klobásách, jedná se však také o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje velké množství soli a řadu přídatných látek. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká. Z těchto důvodů klobásu raději do jídelníčku nezařazujte, je však výhodnější než klobásy s obsahem tuku kolem 30 - 40 %.

Náhrada

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma