TOPlist


Databáze potravin

Luncheon meat drůbeží

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 560 kJ
  • Bílkoviny: 9 g
  • Tuky: 9 g
  • Sacharidy: 5 g
  • SAFA: 4 g
  • Cukry: 0.5 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 1.9 g
Jedná se o mleté kořeněné maso v konzervě. U konzervovaných masných výrobků sledujte složení. Často obsahují nízký podíl masa špatné kvality a vysoký obsah tuku. Drůbeží luncheon meat mívá zpravidla nižší obsah tuku, jedná se však o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nižší je v tomto výrobku i podíl bílkovin. Z těchto důvodů není výrobek příliš nutričně hodnotný a do jídelníčku ho raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé libové drůbeží maso, které je nutričně mnohem cennější. Pokud nemáte možnost připravit si pokrm z čerstvého masa, je vhodnější variantou například konzervovaný tuňák, který obsahuje kvalitní bílkoviny a méně tuku, jedná se navíc o tuk s vhodným složením mastných kyselin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma