TOPlist


Databáze potravin

Párky jemné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1240 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 26 g
  • Sacharidy: 4 g
  • SAFA: 11.7 g
  • Cukry: 1.2 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.2 g
Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pokud se výrobek nazývá jemné párky, měl by dle vyhlášky obsahovat minimálně 50 % masa a maximálně 35 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl masa horší kvality. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma