TOPlist


Databáze potravin

Butterfish (syrová)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 610 kJ
  • Bílkoviny: 17 g
  • Tuky: 8 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 2.2 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.2 g
Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.

Náhrada

Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma