TOPlist


Databáze potravin

Herink (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 820 kJ
  • Bílkoviny: 16 g
  • Tuky: 14 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 3.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.2 g
Jedná se o mořskou tučnou rybu. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Herink obsahuje velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto výjimečně v malém množství konzumovat.

Náhrada

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma