TOPlist


Databáze potravin

Ústřice (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 280 kJ
  • Bílkoviny: 7 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 5 g
  • SAFA: 0.6 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.27 g
Ústřic existuje několik druhů, většinou se konzumují syrové, lze je však i tepelně upravovat. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ústřice obsahují málo tuku, můžete je proto občas zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma