TOPlist


Databáze potravin

Makrela ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 830 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 15 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 4.2 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 1.6 g
Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Makrela obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ji proto občas v malém množství konzumovat.

Náhrada

Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma